Strony

czwartek, 10 listopada 2011

Wyróżnienie

Zostałam obdarowana wyróżnieniem i to od autorki, która prowadzi zupełnie inną tematykę na swoim blogu. Jest mi niezmiernie miło, że zostałam wzięta pod uwagę.
Zasady:
- napisz kto przyznał Ci nagrodę
- napisz 7 przypadkowych faktów o sobie
- nominuj 15 blogerek.

Tak jak juz wspominałam nagrodę przyznała mi Asia B., a jej bloga możecie podziwiać tu.

7 faktów o mnie hmmm przypadkowych
Rękodzieło - to jest moja pasja. Uwielbiam poznawać nowe techniki, przez co nie ograniczam się do jednej. Mam za sobą już filcowanie, haft koralikowy, krzyżykowy, wariacje z papierem, tworzenie biżuterii m.in. z drutu, modeliny, decoupage na różnych formach.
Zupa owocowa - z całego serca jej nie lubię. W przedszkolu zostałam zmuszona do jej zjedzenia. To był dla mnie koszmar.
Recykling - staram się wykorzystywać różne rzeczy, nadawać im nowego życia, nowej formy. Choć nie zawsze się udaje.
Ćwiczenia, dieta - zawsze sobie mówię od poniedziałku. Będzie to trzeba wprowadzić w życie. Od poniedziałku? ;)
Inspiracje - zarówno do gotowania, jak i tworzenia czerpię z codzienności, internetu, różnych programów telewizyjnych. A czasem się coś uplęgnie w głowie i jest!
Biała suknia, książę z bajki, biały rumak - na rumaka trzeba trochę poczekać, reszta jest. Z grawerem na obrączce "game over".
Co mnie oburza? - ludzie, którzy nie potrafią się przyznać do własnych błędów, nie wyciągający wniosków z nietrafionych dokonań, zarozumialcy.
To już trochę o mnie wiecie, jak trochę poszperacie na innym moim blogu znajdziecie innych 7 faktów o mnie ;)

Co do nominacji (myślę, że ilość nominacji nie gra roli, za to jakość to jest to)
Magda
Alivea
Morellowa
Cyber Julka

A na smaka proponuje gnocchi dyniowe.
Sposób wykonania bardzo prosty. Do ugotowanych, lekko ciepłych zmielonych ziemniaków dodajemy puree z dyni (szklanka), mąkę, przyprawy i zagniatamy. Kroimy jak na kopytka, w rekach formujemy kulki, widelcem robimy wzorek i gotujemy. Podajemy z chipsami dyniowymi lub puree z pieczonej dyni z tymiankiem i sola cytrynową.