kilka ogórków (mogą być zarówno wężowe jak i gruntowe)
mała cebulka
1/2 płaskiej łyżeczki mielonego imbiru
lub kawałek świeżego startego imbiru
sok z cytryny lub ocet ryżowy
sól, pieprz
mała cebulka
1/2 płaskiej łyżeczki mielonego imbiru
lub kawałek świeżego startego imbiru
sok z cytryny lub ocet ryżowy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Sos: W szklance mieszamy, sok z cytryny, imbir, oliwę oraz zmiażdżony czosnek.
Ogórki obieramy, kroimy na cienkie plasterki (można zrobić to obieraczką do warzyw wzdłuż ogórka). Cebulkę kroimy cieniutki w piórka ( dla ostrzejszego smaku wybieramy czerwoną cebulę). DO miski wrzucamy ogórki, cebulę - łączymy z sosem.
Ogórki obieramy, kroimy na cienkie plasterki (można zrobić to obieraczką do warzyw wzdłuż ogórka). Cebulkę kroimy cieniutki w piórka ( dla ostrzejszego smaku wybieramy czerwoną cebulę). DO miski wrzucamy ogórki, cebulę - łączymy z sosem.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz