Strony

poniedziałek, 27 czerwca 2011

Granita z arbuza

Nic bardziej prostszego na słodki i orzeźwiający deser! Przy okazji bardzo szybko się go robi.

Wystarczy arbuza pokroić na kawałki, w trakcie usuwając pestki wrzucić do wysokiego naczynia i zmiksować z odrobiną cukru. Ja troche sobie za bardzo osłodziłam, ale zjadłam ze smakiem.
Następnie przelewamy całość do miski (pojemnika) i wstawiamy do zamrażalnika. Co dwie godziny zaglądamy do zamrażalnika i mieszamy granitę widelcem tak aby powstały grudki. Gdy już będzie wystarczająco schłodzona, a grudki będa widoczne można zajadać.

3 komentarze:

  1. a jakby tak dodać trochę soku z cytryny? to zrównoważyłoby słodycz arbuza :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dobra ta granita z arbuza dzięki za przepis :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń