Na pewno Wam się zdarza pokruszone taco w opakowaniu albo zostaje na kolejny raz, a nie ma już nadzienia. Można wtedy je wykorzystać do zrobienia szybkiej sałatki z kurczakiem i sosem guacamole. Spróbujcie, na pewno Wam sie spodoba taka forma wykorzystania taco. Można tez wykorzystać nachosy!
taco lub nachosy
pierś kurczaka
rozmaryn
czosnek niedźwiedzi
sól morska
cebula czerwona
ogórek zielony
avocado
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
mała cebulka
pół pomidora
Pierś kurczaka przecinam na pół, nacieram rozmarynem, czosnkiem i sola morską. Na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu griluję z obu stron aż będzie miękki.
Avocado należy zblendować z pokrojoną w kostkę cebulką, pomidorem, sokiem z cytryny, czosnkiem oraz sola morską i oliwą.
W misce układam pokruszone taco, pokrojonego w pół księżyce ogórka zielonego i piórka cebuli. Na to układam pokrojonego ugrilowanego kurczaka i dodaję guacamole.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz