Zbliża się Wielkanoc, czas jajek w różnych odsłonach. U mnie królują na wytrawnie, bardzo lubimy jajka nadziewane wszelkimi pastami. Na Naszym stole nie może ich zabraknąć.
Ten przepis jest bardzo prosty,a zarazem smaczny. Pasta wychodzi zwięzła i można nią dekorować za pomocą tylek różne wzory.
Ta pasta to tylko trzy składniki i przyprawy. A efekt jest naprawdę zadowalający. Zarówno cieszy oko jak i wyśmienicie smakuje.
7 jajek
50 g łososia wędzonego
1 czubata łyżka serka typu bieluch
sól, pieprz do smaku
Jajka umyj i ugotuj na twardo. Ostudź i obierz. Możesz przekroić na pół lub tak jak ja uciąć im czubki. Wydrąż żółtka i odłóż do miski. Dodaj pokrojonego łososia oraz serek. Wstępnie dopraw pieprzem. Za pomocą blendera zmiksuj na gładką pastę. Spróbuj i dopraw solą jeśli trzeba. Tak , przygotowana pastę przełóż do rękawa cukierniczego z odpowiednia tylką. Możesz też nakładać pastę za pomocą łyżeczki.
Wypełnij pastą połówki jajek i udekoruj młodymi listkami, ogrodowymi ziołami. Taka pasta idealnie komponuje się z kawiorem, kiełkami czy drobno posiekanym ogórkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz