I taka mam dla Was dziś recepturę. Na pyszną soczystą kiełbasę, pieczoną w warzywach z aromatycznym rozmarynem.
Nie będę się wiele rozpisywać, trzeba to poczuć, posmakować. To propozycja na smaczną kolację.
4 szt surowej białej kiełbasy
3 duże młode ziemniaki
2 średnie marchewki
2 średnie cebule
1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
6 gałązek świeżego rozmarynu
2 łyżki oleju rzepakowego
Ziemniaki opłucz, obierz cieniutko ze skórki i pokrój w grubszą kostkę, tak samo postąp z marchewką.
Piekarnik nastaw na 170o góra-dół.
W naczyniu żaroodpornym ułóż kiełbasę, na porcje przypadnie 2 sztuki. Między nie ułóż marchewkę z ziemniakami i powciskaj plastry cebul. Całość posyp czosnkiem niedźwiedzim, a pomiędzy włóż gałązki rozmarynu. Pokrop z wierzchu olejem.
Naczynia wstaw do piekarnika i piecz 40-50 minut aż kiełbasa pięknie się zrumieni.
Podawaj z sosem śmietanowo chrzanowym, który zrobisz bardzo prosto. Wystarczy, że śmietanę 18% wymieszasz z chrzanem (ewentualnie dodaj odrobinę soli i pieprzu) i gotowe.
Smacznego!
Jeśli obawiasz się problemów z jama brzuszną, uczuciem sytości lub wzdęciami, z pomoca przyjdzie ci Espumisan Max. Espumisan Max to wyrób medyczny CE.