Jeśli szukasz intensywnych smaków to właśnie jest to danie. Delikatny indyk w intensywnym sosie z czarnej fasoli i sosie sojowym. Do tego warzywa stir fry i makaron azjatycki. Większość przygotowana na patelni grillowej lub jeśli masz grilla, przygotuj to danie właśnie na nim.
Sosy od Blue Dragon są naprawdę świetnej jakości, a saszetki zawierają ich spora ilość. Zawartość wystarcza na przygotowanie marynaty jak i sosu do makaronu.
Chcecie przepis? Po co pytam, łapcie!
300 g piersi z indyka
1/2 op sosu blue dragon Black bean stir fry sauce
Łyżka suszonym płatków czosnku
1/2 łyżeczki suszonej trawy cytrynowej
Mięso
pokrój w cienkie plastry, wymieszaj z resztą skladników. Pozostaw na 15
minut. Po czym zgrilluj z obu stron aż mięso będzie miękkie, a zarazem
jędrne.
Resztki sosu z miseczki wymieszaj z 2 łyżkami wody.
100g makaronu ryżowego vermicelli
1/4 małej cukinii
1/2 marchewki
1/4 papryki słodkiej szpiczastej
Warzywa pokrój w julliene, czyli cienkie paseczki. Makaron ugotuj wg wskazań producenta.
Patelnie
rozgrzej wlej resztki sosu z wodą i lekko odparuj. Dodaj warzywa,
wymieszaj i po 3 minutach dodaj makaron, 1 łyżeczkę sosu rybnego i 1
łyżkę sosu sojowego. Zamieszaj i wyłącz gaz.
Podawaj z u grillowanym
indykiem, świeżo posiekaną natka pietruszki z miętą oraz plasterkami
ostrej papryczki. Można skropić sokiem z limonki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz