Zbliżają się Święta Wielkiej Nocy, a jak wiadomo to święta jajek pod wszelką postacią. na moim blogu znajdziesz wiele przepisów z jajkami, bo My je uwielbiamy!
Dzisiaj chce Przedstawić jajka z nadzieniem z pasty rybnej, pyszna, zbilansowana z chrupiącym ogórkiem kiszonym i cebulką. To bardzo fajna alternatywa dla klasycznych jajek z majonezem.
Do pasty rybnej wybrałam grenadiera ze względu na to, że to chuda, jędrna, biała ryba o delikatnym smaku i zapachu. I do tego ta ryba jest pozbawiona ości. Chętnie wybiera ze względów dietetycznych. Pasta jest prosta do zrobienia, a do tego naprawdę szybka w wykonaniu.
200 g grenadiera
1 mała cebulka biała
1 średni ogórek kiszony
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
3 jajka
Jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół i wydrąż żółtka. Przełóż do miseczki.
Cebulkę i ogórka kiszonego pokrój w drobna kosteczkę. Z ryby zdejmij skórę i wszystkie niejadalne części. Białe mięso ryby pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wraz z majonezem dodaj do żółtek i wymieszaj dokładnie za pomocą widelca.
Możesz także zrobić pastę bez żółtek, to też smaczna opcja nadziewania jajek.
Połówki wydrążonych jajek nadziewaj pastą rybną. Teraz wystarczy tylko udekorować i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz