Proponuje podawać z ryżem.
Udka z kurczaka z
warzywami
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 45
minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
- udka z kurczaka (bez
kości i skóry) – 400 g
- Kostka bulionowa z
Czosnkiem i Pietruszką Knorr
- Przyprawa do mięs Knorr
– 1 łyżka
- oliwki czarne i zielone
– 100 g
- kapary w zalewie – 2
łyżki
- pomidory w puszce – 1
opakowanie
- cebula – 1 sztuka
- papryka – 1 sztuka
- oliwa z oliwek – 80 ml
Przygotowanie:
- Mięso oprósz przyprawą do mięs, obsmaż w garnku z obu stron. Odłóż na bok.
- W tym samym garnku obsmaż pokrojoną w grubą centymetrową kostkę cebulę i paprykę, dodaj oliwki, kapary, włóż kurczaka. Całość zalej pomidorami, duś ok. 30 minut.
- Na koniec całość dopraw do smaku kostką bulionową Knorr.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz