wtorek, 26 sierpnia 2014

Poznaj sekret soczystego kurczaka- test

Droga pocztowa otrzymałam zestaw testowy do wypróbowania oraz książeczkę z przepisami. Postanowiłam zrobić udka kurczaka. Uwielbiam potrawki z kurczaka, a jak są warzywa to jeszcze lepiej. Całość robi sie szybko, jest smacznie i faktycznie kurczak jest soczysty.
Proponuje podawać z ryżem.

Udka z kurczaka z warzywami

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 45 minut
Stopień trudności: łatwe

Składniki:
- udka z kurczaka (bez kości i skóry) – 400 g
- Kostka bulionowa z Czosnkiem i Pietruszką Knorr
- Przyprawa do mięs Knorr – 1 łyżka
- oliwki czarne i zielone – 100 g
- kapary w zalewie – 2 łyżki
- pomidory w puszce – 1 opakowanie
- cebula – 1 sztuka
- papryka – 1 sztuka
- oliwa z oliwek – 80 ml

Przygotowanie:
  1. Mięso oprósz przyprawą do mięs, obsmaż w garnku z obu stron. Odłóż na bok.
  2. W tym samym garnku obsmaż pokrojoną w grubą centymetrową kostkę cebulę i paprykę, dodaj oliwki, kapary, włóż kurczaka. Całość zalej pomidorami, duś ok. 30 minut.
  3. Na koniec całość dopraw do smaku kostką bulionową Knorr.





    A każda blogerka otrzymała taki zestaw do wypróbowania: