niedziela, 24 sierpnia 2014

Warsztaty kulinarne - Pyszne chwasty.

Ciekawa inicjatywa pojawiła się w Krakowie w czasie wakacji i tak co tydzień przez weekend odbywa się Targ Śniadaniowy. W Sobotę w Parku Krakowskim, w niedziele w Ratuszowym. Tym razem odbywały się bezpłatne warsztaty kulinarne, wraz z mężem zapisaliśmy się na program prowadzący przez
Małgorzatę Kalembę-Drożdż. W programie warsztatów była pasta z chwasta oraz dzika zupa. Nie powiem, że smak powalał lecz był na pewno ciekawy i do ponownego wypróbowania, może lekkiej modyfikacji.
Była tez rywalizacja między zespołami, lecz niestety nasz Dream Team nie zdobył nagrody. Jesteśmy zszokowani, że nie dostrzeżono talentu kulinarnego który w Nas drzemie ;) Na otarcie łez otrzymaliśmy po fartuszku, torbie ekologicznej na zakupy i sorbetowym lodzie truskawkowym (zniewalającym!).
A niżej kilka fotek:
fot. Anna Czarnocka
Z sąsiadem ze stanowiska obok dzielimy się kuchenką :)




Praca zespołowa musi być!

 Mąż pilnie studiuje co prowadząca mówi, może zdradzi jakiś smakowity przepis.

 I znów z sąsiadem gotujemy :) Jego team wygrał pyszny miodek.

 Prawie wszyscy uczestnicy, gotujemy i wybieramy potrzebne składniki.

 Troszkę parzyła ta pokrzywa ;)

 Czasem tez trzeba zerknąć do przepisu, choć osobiście robiłam wszystko wedle mojego uznania i z tego co mówiła prowadząca.

 Mieszamy, doprawiamy i mocujemy się ze sprzętem. Zupełnie inny niż mój, mina bezcenna!


I efekt końcowy:
Pasta z chwasta - dla każdego ze wsi i z miasta
Dzika zupa- nie zawsze z mięsnego trupa ;)



2 komentarze:

  1. świetna sprawa, wyglądacie bardzo profesjonalnie, ja bym Wam przyznała nagrodę za samo pierwsze wrażenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. faktycznie miny bezcenne ,ale wiosenna zupka z lebiody albo pokrzywy to jest to !

    OdpowiedzUsuń