wtorek, 28 lipca 2020

Wrapy z kurczakiem garam masala i warzywami

Wrapy to idealna propozycja na śniadanie lub lekką kolację. Bardzo dobre są i na ciepło i na zimno. Można je jeść z czym tylko dusza zapragnie.
Moja propozycja to kurczak marynowany w garam masala. Do tego pyszna pasta z avocado, młody bób, słodko kwaśne pomidorki, sałata i kolendra.

To sposób na szyki posiłek. Możesz oczywiście zrobić swoje wrapy, lub zrobić podpłomyki przepis znajdziesz tutaj lub użyć gotowych.

wrapy pełnoziarniste
2 piersi z kurczaka
czubata łyżka garam masala
2 łyżki oleju rzepakowego
5 pomidorków koktajlowych
1/2 szklanki ugotowanego bobu
1 avocado
1/2 łyżki soku z cytryny
1 ząbek czosnku
1/2 małej cebulki
50 ml oliwy ev
garść miksu sałat
kolendra
sól morska
pieprz biały


Kurczaka umyj i osusz. Pokrój na kawałki na jeden kęs. Włóż kurczaka do miski i wymieszaj z garam masala i olejem. Odstaw do lodówki na godzinę, po czym usmaż na patelni do miękkości.

Z avocado, czosnku, cebuli, soku z cytryny i oliwy zrób pastę. Zbleduj ją na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem.

Ugotowany bób obierz ze skórki. Pomidorki przekrój na pół.

Na wrapie rozsmaruj pastę z avocado, ułóż sałatę, kurczaka, bób i pomidorki,posyp kolendrą. ja użyłam listków mrożonej kolendry.


https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2020/07/wrapy-z-kurczakiem-garam-masala-i.html

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2020/07/wrapy-z-kurczakiem-garam-masala-i.html

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2020/07/wrapy-z-kurczakiem-garam-masala-i.html



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz