sobota, 1 lutego 2020

Słodki krem o smaku ciasteczek Hershey's

Ten krem jest tak pyszny, że można jeść go łyżkami. Konsystencja jest idealnie aksamitna i delikatna. Ciasteczka nie rozmakają, zachowują chrupkość. Możesz go używać do przekładania tortów, do dekoracji babeczek,a także do nadziewania naleśników. Domownicy pokochają ten smak! To mogę zagwarantować!

 Ilość kremu z tego przepisu wystarczy do przełożenia jednego blatu tortu o średnicy 20 cm lub 18 cm plus dekoracja.
Taka ilością kremu również przełożysz około 8 naleśników o średnicy 25 cm.

250 g mascarpone
250 g  śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
4 ciasteczka Hershey's w białej czekoladzie (64g)

Ciasteczka drobno posiekaj i odłóż do miseczki.
Schłodzone mascarpone wraz ze śmietanką umieść w misie robota i ubij (mieszadło do ubijania piany) na średnich obrotach. Kiedy składniki będą połączone, ale jeszcze nie ubite dodaj cukier puder. Ubijaj dalej aż uzyskasz gęsty krem o aksamitnej strukturze. Trwa to około 5-7 minut. Wyłącz robota i dodaj posiekane ciasteczka. Całość wymieszaj za pomocą silikonowej łopatki.
Tak przygotowany krem jest gotowy do użycia.
Nie trzeba go schładzać przed przełożeniem tortu.
Do dekoracji babeczek krem przełóż do rękawa cukierniczego i schładzaj w lodówce do 10 minut, będzie bardziej stabilny.

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2020/01/sodki-krem-o-smaku-ciasteczek-hersheys.html

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2020/01/sodki-krem-o-smaku-ciasteczek-hersheys.html

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2020/01/sodki-krem-o-smaku-ciasteczek-hersheys.html
https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2020/01/sodki-krem-o-smaku-ciasteczek-hersheys.html

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2020/01/sodki-krem-o-smaku-ciasteczek-hersheys.html


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz