niedziela, 20 maja 2018

Wiosenna sałatka z tuńczykiem

Wiosna sprawia, że chce się jeść trochę lekko. Więcej sałatek, zieleniny, bardziej fit. Chcemy wrócić do formy, zrzucić parę deko i być bardziej sprawnym. Taka propozycja sałatki, która można potraktować jako przekąskę jest naprawdę lekka. Wystarczy tylko kilka składników i mamy gotowy zdrowy posiłek.
Warto wybierać jakościowo najlepsze produkty, w sałatce użyłam pomidorków przywiezionych prosto z Sycylii, a tuńczyk to #MasterTuńczyk.

1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym Princes
garść świeżego szpinaku
kilka liści sałaty masłowej
1/2 ogórka zielonego
pomidorki daktylowe
rzodkiewka
1/4 papryki czerwonej

Paprykę pokrój w słupki, pomidorki, ogórka i rzodkiewkę w plastry. Sałatę i szpinak umyj, dobrze osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj ze szpinakiem. W misce umieść wszystkie warzywa, a na koniec połóż odsączonego tuńczyka.
Sałatkę można polać oliwą z oliwek lub sosem vinegret z czosnkiem i cytryną.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz