niedziela, 5 marca 2017

Paluch ze śledziem i musztardą

W Naszym domu bardzo lubiane są śledzie. Każdy z Nas najchętniej je zjada z pieczywem, a więcej dodatków to już wedle uznania. Jest to prosty sposób na smaczną postna kolację lub spełnienie swojej zachcianki.
Spróbujcie śledzi z musztardą Dijon, francuską albo z konfiturą z czerwonej cebuli. To jest naprawdę pyszne!
A w zestawieniu ze śledzikami na okrągło z kolorowym pieprzem SEKO to już pełnia szczęścia! Gwarantuję, że zaspokoją każdy głód :)

pół opakowanie śledzika na okrągło solonego z kolorowym pieprzem 200 g
bułka paluch wieloziarnisty
czerwona cebula
ogórek kiszony
mieszanka sałaty z radiccio
musztarda francuska

Czerwoną cebulę kroję w piórka, ogórka w plasterki. Palucha przekrawam na pół, każdą z kromek smaruję musztardą francuską. Na dolnej połowie układam sałatę, ogórka oraz śledzika, a na nim cebulę. Przykrywam górną częścią bułki i gotowe!