czwartek, 24 marca 2016

Jajka faszerowane pastą kremową z kawiorem

Jajka, jajka, jajka... znowu! I tak będzie jeszcze przez jakiś czas. Są źródłem białka, poleca się je w dietach i przy ćwiczeniach. Warto je jeść, a teraz na święta smakują jeszcze lepiej. Są w różnorakich postaciach i o to właśnie chodzi - by była różnorodność. Nie ograniczajmy się, eksperymentujmy, bawmy się i jedzmy!

W poprzednim poście były jajka z pastą łososiową, dzisiaj pasta kawiorowa. Pyszna, delikatna i znika w oka mgnieniu. Oczywiście jest to kawior czarny z ikry gromadnika, dostępny wszędzie. Wystarczy odrobina dla smaku.

Na 1 jajko:
1 ugotowane żółtko
1 łyżka serka białego kremowego
pół łyżeczki czarnego kawioru

Ugotowane żółtko rozgnieść widelcem, dodać serek i dokładnie wymieszać, a następnie dodać kawior i ponownie wszystkie trzy składniki razem wymieszać i napełnić połówki ugotowanych jajek.