niedziela, 29 stycznia 2017

Kanapka fit na śniadanie

Pyszna kanapka na śniadanie? To takie proste! Wszystkiego co potrzebujesz to ulubione składniki. Ja sobie upatrzyłam i pokochałam takie kanapki na dworcu w Warszawie. Pół bagietki pszennej, żytniej czy z ziarnami z wołowiną, serem korycińskim, kurczakiem albo szynka parmeńską. Niebo w gębie! A tak naprawdę bardzo szybko je przygotować w domu. Są tez idealne na piknik czy wypad za miasto. Spróbujcie koniecznie.

Bułka pszenna, ciabatta
ulubiona mieszanka sałat
plasterki szynki parmeńskiej
mozzarella
solone suszone pomidory Helio
czerwona cebula
oliwa extra virgin

Bułkę przekrawam na pół nie przecinając jej do końca, a jej wnętrze polewam oliwą. Czekam chwilę aż wsiąknie i układam listki sałaty. Mozzarelle kroję na plastry i układam na sałacie. Cebulę czerwoną kroję w krążki i pojedyncze układam na serze, na nim suszone pomidory pokrojone w cienkie paseczki. Na koniec zawinięte plasterki szynki. I voila!