Liczba porcji: 8
Składniki:
- 6 łyżek majonezu
- ,,Ziarenka Smaku Winiary"
- 6 łyżek keczupu (do wyboru)
- 3 - 4 piersi z kurczaka
- 2 cebule
- 3 łyżki oleju
- 6 ogórków konserwowych
- 3 duże pomidory
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1 puszka kukurydzy
- sól, papryka, pieprz, oregano
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę, oprószyć ,,Ziarenkami Smaku", papryką, pieprzem, oregano i olejem, wymieszać i zostawić na 2 godziny. Ogórki i pomidory pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować i posolić na 1 godziny przed podaniem. Kukurydzę odsączyć z zalewy Piersi z kurczaka z cebulą usmażyć. W naczyniu ułożyć warstwami: piersi z kurczaka, ogórki, pomidory, kukurydzę. Polać majonezem i keczupem. Zasypać kapustą pekińską.
Smacznego!
o jacie!!:):) palce lizać:) napewno spróbuję:) bo ostatnio jakoś tylko kapuste pekińską toleruje:)
OdpowiedzUsuńWieki jej nie robiłam. To zawsze hit imprezowy;)
OdpowiedzUsuń