Delivery Week to inicjatywa Restaurant Week Polska, aby wspierać polską gastronomię. Szczególnie teraz w tym trudnym czasie dla Naszej branży. Większość z Nas była zmuszona zamknąć lokale, tylko nieliczni zdecydowali się na wynosy i dowozy. Festiwalowy dwudaniowy posiłek można zamówić w cenie 35 zł na osobę. W Krakowie mamy do wyboru 21 restauracji. Menu jest bogate, każdy wybierze dla siebie coś dobrego.
Nasz wybór to Hilo Bistro&Bar, dwa menu to wyboru.
Menu A
Tempura warzywna - 4 rodzaje warzyw plus sos majonezowy
Wegańskie ramen - makaron udon, glony wakame, fasolka edamame, marchewka, pierożki gioza z farszem wegańskim
Menu B
Zupa kokosowa galangalowa
Poke Bowl Wai - ryż, fasolka edamame, cukinia, ogórek, melon, szpinak, jajko w koszulce, łosoś gravlax plus sos czosnkowy
Porcje są duże, choć można odnieść wrażenie, że Menu A jest nieco uboższe w porcji niż B.
Ramen zyskuje z każdym kęsem, pierożki pyszne pełne smaku. Wywar smaczny o pięknej pomidorowo bursztynowej barwie. Dodatki sprawiają, że ramen staje się danie głównym. Jest sycący i pożywny.
Tempura nie porywa, brakuje wyrazistego smaku. Może sos do poprawy?! Warzywa zachowały jędrność, co daje tempurze plusika
Zupa kokosowo galangalowa to hit! Pyszny orzeźwiający lekko kwaskowy smak z lekką nutą ostrości. Idealnie zbilansowany smak!
Ta zupa mogłaby zostać ich flagowym daniem!
Poke bowl Wai - miska szczęścia
Śnieżnobiały, idealnie ugotowany ryz plus dodatki sprawiają, że poke bowl to idealne danie główne dla każdego łasucha. Można się najeść!
Z czystym sercem polecam Hilo Bistro&Bar.
#deliveryweek można zamawiać z bezkontaktową dostawa do domu (12,50 zł) lub odebrać osobiście.
Pamiętajcie, że zamawia się z wyprzedzeniem na następny dzień. Czyli zamawiając na dzień kolejny, zamówienie trzeba złożyć do 23:00 dnia poprzedniego.
Od 1 maja menu festiwalowe zostało zmienione. Można próbować wielu posiłków w naprawdę przyzwoitej cenie!