Nadaje się idealnie.
Pyszna przystawka, może dodatek, sam zdecyduj...
Będzie potrzebne:
3 kromki chleba tostowego lub z formy
1 jajko
1 pomidor
1/2 cebulki
4 łyżki oliwy
3 łyżki soku pomidorowego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól
3 kromki chleba tostowego lub z formy
1 jajko
1 pomidor
1/2 cebulki
4 łyżki oliwy
3 łyżki soku pomidorowego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól
Przygotowanie:
Kromki chleba kroimy na pół, tak aby powstały trójkąty. Moczymy w rozbitym jajku i smażymy na oliwie. Kiedy maja złoty kolor zdejmujemy z patelni.
Cebulkę kroimy w drobna kosteczkę, szklimy na oliwie, dodajemy sparzonego i obranego ze skórki pomidora, pokrojonego w drobną kostkę. Dodajemy sok pomidorowy i zioła. Dusimy od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy z ognia kiedy pomidory prawie się rozpadną. Przekładamy do miseczki.
Na tosty nakładamy masę pomidorową i "do buzi".
Kromki chleba kroimy na pół, tak aby powstały trójkąty. Moczymy w rozbitym jajku i smażymy na oliwie. Kiedy maja złoty kolor zdejmujemy z patelni.
Cebulkę kroimy w drobna kosteczkę, szklimy na oliwie, dodajemy sparzonego i obranego ze skórki pomidora, pokrojonego w drobną kostkę. Dodajemy sok pomidorowy i zioła. Dusimy od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy z ognia kiedy pomidory prawie się rozpadną. Przekładamy do miseczki.
Na tosty nakładamy masę pomidorową i "do buzi".
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz