piątek, 29 czerwca 2018

Tatar

Jedno słowo, a znaczy tak wiele. Jeden wyraz, a możliwości nieskończone. Jeśli jesteś zwolennikiem surowego mięsa, a mianowicie wołowiny to ten post jest dedykowany właśnie Tobie!
To jak zostanie podany i jakich użyjesz dodatków pozostawiam Twojej wyobraźni.
Ja mam naprawdę dobrą i prostą propozycję na tatara, którego wykonasz w domu i zaskoczysz nim znajomych. Moja propozycja ma włoski akcent, a jest to suszona wołowina - właściwie wiórki wołowiny, zwane Sfilacci Di Manzo.

1 porcja:

150 g mięsa wołowego
jabłuszka kaparowe
Sfilacci Di manzo
czerwona cebula
anchois
zioła ogrodowe
młode liście buraka
sól morska
świeżo mielony pieprz
żółtko
łyżka oliwy

Mięso możesz posiekać, co zajmie Ci trochę czasu. Mięso musi być naprawdę dobrze posiekane i bardzo drobno. Innym sposobem jest zmielenie mięsa w maszynce, zrób to dwukrotnie. Zmielone mięso wymieszaj z solą, pieprzem i oliwą.
Na talerzu ułóż mięso i dodatki. Tą kwestie pozostawiam Tobie, a moja propozycje podaję jako inspirację.

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2018/06/tatar.html

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2018/06/tatar.html

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2018/06/tatar.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz