sobota, 18 stycznia 2020

Panini z bresaolą, papryką Ramiro i pomidorkami cherry

Śniadania to ważny początek każdego dnia. Choć ne zawsze o nim pamiętam, staram się pilnować tego posiłku. Wcześniejsze lub późniejsze śniadanie to jednak posiłek, który zaważy na całym dniu. Zapoczątkuje energię na dawkę działań całego Naszego dnia.
Jako, że uwielbiam włoskie specjały ta kanapka jest jedną z moich ulubionych. Zestawienie tych wszystkich składników to jak strzał w dziesiątkę.
Jest to szybka opcja dla osób zabieganych. Zrobienie jej nie zajmie Ci więcej niż 5-10 minut. Jeśli będziesz mieć gotowy sos to pozostaje Ci tylko złożenie kanapki.

Pieczywo panini kupisz w każdym sklepie z włoskimi produktami. Polecam Deli Italia w Krakowie, przy ul.Mackiewicza - budynek Auchan. Kupisz tam wysokiej jakości wędliny, sery, wina. A także makarony, słodkości, pasty, oliwę i wiele innych produktów.
Sprowadzają także owoce i warzywa. Zachęcam do odwiedzin sklepu!
Bresaolę i pieczywo panini mam właśnie od nich.
Mimo, że panini kojarzy się z kanapką na ciepło, ja wolę świeżą bułkę bez przypiekania. Ty zrób jak wolisz!

1 bułka panini
4 plastry bresaoli
kilka plastrów słodkiej papryki Ramiro
3-4 kolorowe pomidorki cherry
garść mixu sałat lub rukoli
natka pietruszki
cytrusowy sos vinegret*

*możesz go zastąpić oliwą extra vergine

Pieczywo przekrój na pól i obficie polej sosem, na połowie bułki ułóż sałatę, kilka plasterków papryki i 2 pomidorki pokrojone wzdłuż. Teraz połóż bresaolę, znów paprykę i pomidorki. Na to polej sos, pokrojoną natkę pietruszki i złóż kanapkę. Podawaj od razu. Możesz ją tez przygotować wcześniej i zabrać do pracy czy szkoły.

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2020/01/panini-z-bresaola-i-pomidorkami-cherry.html

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2020/01/panini-z-bresaola-i-pomidorkami-cherry.html


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz