wtorek, 30 marca 2021

Nadziewane jajka z avocado

Na Naszym Wielkanocnym stole rządzą nadziewane jajka. Tradycyjnie robimy jajka z szynką, bo są smaczne i delikatne. 

W tym roku stawiam na jajka nadziewane z avocado. Oprócz tego, że są pyszne. To pasta z avocado jest kremowa co sprawia, że jajka są delikatne.

Proste i szybkie w wykonaniu, nie sprawi większej trudności. Większość roboty robi za nas blender. 

Trzeba pamiętać, że mimo iż avocado jest bardzo kaloryczne przez zawarte w nim tłuszcze to ma właściwości lecznicze! Avocado zawiera aż 40 g tłuszczu, ale jest on dobroczynny dla zdrowia. Zjedzenie połówki tego owocu sprawia, ze człowiek jest bardziej nasycony niż po zjedzeniu czegoś innego. Bogate w minerały i witaminy jest polecane w dietach odchudzających. Jedzenie go z głową przyniesie oczekiwane rezultaty. Wybierajmy zdrowe, nie pryskane owoce ze sprawdzonego źródła.


8-10 połówek jajek nadziewanych

4-5 jajek ugotowanych na twardo
1 avocado hass
1 łyżka oliwy ev
1 łyżeczka majonezu
1 szalotka
łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz
 
Ugotowane jajka na twardo przekrój na pół. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż je do pojemnika stojącego blendera/malaksera. Dodaj posiekana drobno szalotkę i miąższ avocado. Dodaj resztę składników i zmiksuj na gładką jednolitą pastę. 
Otrzymaną pastę przełóż do rękawa cukierniczego z odpowiednia tylką, jeśli chcesz uzyskać ozdobny wzorek. I gotowe! Możesz udekorować kiełkami.

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2021/03/nadziewane-jajka-z-avocado.html

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2021/03/nadziewane-jajka-z-avocado.html

https://swiat-na-widelcu.blogspot.com/2021/03/nadziewane-jajka-z-avocado.html


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz